Transport gratuit la comenzi peste 200 RON

 • 0,00 RON RON
  0

Gourmet Coffe Africa

Azi, cafeaua este cultivata in cel putin 32 de state africane. Totusi, productia acestor state este destul de mica, comparativ cu productia mondiala.

Casa de origine a Cafelei Arabice este Ethiopia- asa cum este denumita azi, unde imense teritorii de cafea crescand in salbaticie exista si in prezent. Chiar daca populatia acestei tari obisnuia sa bea cafea de mult timp, doar in 1450 cafeaua a fost mentionata pentru prima oara in istorie. In 1896, Kenia, Uganda si Tanzania au inceput sa cultive cafeaua. Doi ani mai tarziu, bobul Robusta a fost descoperit in zona Congo, iar momentan este produs preponderent in Africa Vestica.

*****

Today, coffee is being cultivated in at least 32 African states. However, the proportion of
these countries with respect to world production is rather small.

The original home of the Coffea Arabica is in Ethiopia, as it is called today, where immense wild-growing coffee areas do still exist nowadays. Even though the population
of this country had drunk coffee for some time, it was only in 1450 that coffee was mentioned for the fi rst time in history. In 1896 Kenya, Uganda and Tanzania started with the cultivation of coffee. Two years later, the Robusta bean, which is now predominantly
produced in Western Africa, was discovered in the Congo area.

2 Produse

 1. Cafea boabe din Kenya "Pearls of Africa"

  Cafea boabe din Kenya "Pearls of Africa"

  12362
  250 g  Origine si plantatie  Daca evaluati cafeaua dupa calitate si un caracter extraordinar, Kenia apartine unuia dintre cei mai buni producatori din intreaga lume! Datorita raritatii lor, „boabele perle” din Kenia sunt o specialitate absoluta. Cand arborele de cafea nu poate furniza suficiente substante nutritive cireselor de cafea care cresc la capatul tufisului, tufisul dezvolta doar o singura boaba in cireasa, o asa-numita boaba perla. Aceasta boaba individuala colecteaza atata forta si creste atat de incet, incat devine mai aromata decat o boaba plata. „Boabele perle” ale noastre sunt din Regiunea „Kiundi” si sunt selectate manual din recolta anuala.

  Caracter si gust Experimentatul maestru in prajire trebuie sa-si foloseasca toate capacitatile si abilitatile in proces, intrucat boabele perla sunt de o rara frumusete. Daca prajirea este cu succes, se va dezvolta caracterul tipic de ciocolata si mireasma blanda, condimentata, a cafelei keniene.

  Vezi mai mult
  42,00 RON
 2. Cafea boabe "Kenya Kiundi"

  Cafea boabe "Kenya Kiundi"

  12062
  250g  Origine si plantatie  Cafeaua noastra din Kenia provine din regiunea in dezvoltare Kiundi, din zonele montane de sud. Cafeaua din Kenia creste mai ales la o altitudine cuprinsa intre 1.500 si 2.100 de metri. Exista doua culturi pe an. Deoarece se culeg doar ciresele de cafea coapte, intreaga plantatie poate fi uneori recoltata de pana la sapte ori- manual. Iubitorii de cafea au o preferinta speciala pentru cafenele aromate de top din Kenia, ce ofera o aciditate fina, o savoare neobisnuita, asemanatoare fructelor de padure si o mireasma patrunzatoare. Primii copaci au fost adusi din Etiopia in Kenia, in secolul al XIX-lea. Astazi, cafeaua este cultivata pe 1.300 de plantatii mari, de catre 600.000 de mici producatori, in cooperative.

  Caracter si gust  „Kenia Kiundi” a noastra este o cafea de top cu o aroma profunda. O cafea de prima clasa cu iz de ciocolata fructata. In amestecuri de inalta calitate, Kenia „Kiundi” se distinge ca un mesager al aciditatii.

   

  Vezi mai mult
  42,00 RON

2 Produse