Transport gratuit la comenzi peste 200 RON

 • 0,00 RON RON
  0

Gourmet Coffe Africa

Azi, cafeaua este cultivata in cel putin 32 de state africane. Totusi, productia acestor state este destul de mica, comparativ cu productia mondiala.

Casa de origine a Cafelei Arabice este Ethiopia- asa cum este denumita azi, unde imense teritorii de cafea crescand in salbaticie exista si in prezent. Chiar daca populatia acestei tari obisnuia sa bea cafea de mult timp, doar in 1450 cafeaua a fost mentionata pentru prima oara in istorie. In 1896, Kenia, Uganda si Tanzania au inceput sa cultive cafeaua. Doi ani mai tarziu, bobul Robusta a fost descoperit in zona Congo, iar momentan este produs preponderent in Africa Vestica.

*****

Today, coffee is being cultivated in at least 32 African states. However, the proportion of
these countries with respect to world production is rather small.

The original home of the Coffea Arabica is in Ethiopia, as it is called today, where immense wild-growing coffee areas do still exist nowadays. Even though the population
of this country had drunk coffee for some time, it was only in 1450 that coffee was mentioned for the fi rst time in history. In 1896 Kenya, Uganda and Tanzania started with the cultivation of coffee. Two years later, the Robusta bean, which is now predominantly
produced in Western Africa, was discovered in the Congo area.

2 Produse

 1. Cafea Ethiopia Sidamo “Dream of Africa”

  Cafea Ethiopia Sidamo “Dream of Africa”

  12072
  250g  Origine si plantatie  Regiunea in expansiune Sidamo este localizata in sudul tarii, la limita cu tinutul muntos etiopian. Similar cu alte regiuni etiopiene, aici cafeaua este cultivata in mici structuri agricole. O alta regiune etiopiana binecunoscuta este Harar, una din regiunile cu cea mai mare crestere din lume. Etiopia, fosta Abisinia, este cunoscuta ca locul de nastere a cafelei. Urmasele celor mai vechi plante de cafea au fost gasite in muntii etiopieni. Azi, tara este cel mai important exportator al Africii. Aproximativ 12 milioane de etiopieni isi castiga traiul crescand cafea, in special in plantatii mici.

  Caracter si gust   Cafeaua etiopiana nu este usor de descris. Iubitorul de cafea experimenteaza o varietate impresionanta a gustului cand bea “Ethiopia Sidamo”. Aroma sa puternica, in special condimentata, este acompaniata de gustul consistent de ciocolata. O mireasma foarte bogata, cu o nota usor florala, contribuie la somptuozitatea acestei cafele.

  Vezi mai mult
  42,00 RON
 2. Cafea Ethiopia “Wild Grown Kafa Forest”

  Cafea Ethiopia “Wild Grown Kafa Forest”

  14362
  250g  Origine si plantatie  Locul in care cafeaua isi are originea salbatica- regiunea Kafa, care da numele acestei cafele, se intinde in regiunea sud-vestica a Etiopiei. Aici este zona in care cafeaua creste in mare parte salbatic, in adancul padurilor provinciei si aproape fara interventie umana, la altitudini de 1400 pana la 2100 metri deasupra nivelului marii. Padurea de cafea este aproape in totalitate procesata natural, ceea ce inseamna ca cireasa de cafea este indepartata, apoi uscata, de soare.

  Caracter si gust     Cafeaua etiopiana are o aroma picanta, puternica, rotunjita printr-o aciditate medie si o mireasma ciocolatie, bogata. In contrast cu fratele sau din Sidamo, aceasta cafea are o aciditate usoara, un gust bine echilibrat si o fructuozitate placuta.

   

  Vezi mai mult
  48,00 RON

2 Produse