Transport gratuit la comenzi peste 200 RON

  • 0,00 RON RON
    0

Ethiopia

PARTICULARITATI Ethiopia este tara de nastere a cafelei. In unele regiuni, cafeaua este disponibila doar dupa ce a fost spalata, in alte regiuni este prezentata doar nespalata. Totusi, sunt si zone in care ambele tipuri sunt disponibile. Metodele diferite de procesare reflecta diversitatea gusturilor. O atentie speciala trebuie acordata calitatii cafelei, intrucat aceasta poate varia semnificativ de la un esantion la altul.

PARTICULARITIES Ethiopia is the country of birth of coffee. In some regions, coffee is only available washed, in other regions, it is only offered unwashed. There are, however, also areas where both types are offered. The differing processing methods refl ect the diversity of taste. A special focus should be put on the quality of the coffees, which may vary signifi cantly from one sample to the next.

2 Produse

  1. Cafea Ethiopia Sidamo “Dream of Africa”

    Cafea Ethiopia Sidamo “Dream of Africa”

    12072
    250g



    Origine si plantatie  Regiunea in expansiune Sidamo este localizata in sudul tarii, la limita cu tinutul muntos etiopian. Similar cu alte regiuni etiopiene, aici cafeaua este cultivata in mici structuri agricole. O alta regiune etiopiana binecunoscuta este Harar, una din regiunile cu cea mai mare crestere din lume. Etiopia, fosta Abisinia, este cunoscuta ca locul de nastere a cafelei. Urmasele celor mai vechi plante de cafea au fost gasite in muntii etiopieni. Azi, tara este cel mai important exportator al Africii. Aproximativ 12 milioane de etiopieni isi castiga traiul crescand cafea, in special in plantatii mici.

    Caracter si gust   Cafeaua etiopiana nu este usor de descris. Iubitorul de cafea experimenteaza o varietate impresionanta a gustului cand bea “Ethiopia Sidamo”. Aroma sa puternica, in special condimentata, este acompaniata de gustul consistent de ciocolata. O mireasma foarte bogata, cu o nota usor florala, contribuie la somptuozitatea acestei cafele.

    Vezi mai mult
    39,00 RON
  2. Cafea Ethiopia “Wild Grown Kafa Forest”

    Cafea Ethiopia “Wild Grown Kafa Forest”

    14362
    250g



    Origine si plantatie  Locul in care cafeaua isi are originea salbatica- regiunea Kafa, care da numele acestei cafele, se intinde in regiunea sud-vestica a Etiopiei. Aici este zona in care cafeaua creste in mare parte salbatic, in adancul padurilor provinciei si aproape fara interventie umana, la altitudini de 1400 pana la 2100 metri deasupra nivelului marii. Padurea de cafea este aproape in totalitate procesata natural, ceea ce inseamna ca cireasa de cafea este indepartata, apoi uscata, de soare.

    Caracter si gust     Cafeaua etiopiana are o aroma picanta, puternica, rotunjita printr-o aciditate medie si o mireasma ciocolatie, bogata. In contrast cu fratele sau din Sidamo, aceasta cafea are o aciditate usoara, un gust bine echilibrat si o fructuozitate placuta.

     

    Vezi mai mult
    48,00 RON

2 Produse