Transport gratuit la comenzi peste 200 RON

  • 0,00 RON RON
    0

Gourmet Coffe Africa

Azi, cafeaua este cultivata in cel putin 32 de state africane. Totusi, productia acestor state este destul de mica, comparativ cu productia mondiala.

Casa de origine a Cafelei Arabice este Ethiopia- asa cum este denumita azi, unde imense teritorii de cafea crescand in salbaticie exista si in prezent. Chiar daca populatia acestei tari obisnuia sa bea cafea de mult timp, doar in 1450 cafeaua a fost mentionata pentru prima oara in istorie. In 1896, Kenia, Uganda si Tanzania au inceput sa cultive cafeaua. Doi ani mai tarziu, bobul Robusta a fost descoperit in zona Congo, iar momentan este produs preponderent in Africa Vestica.

*****

Today, coffee is being cultivated in at least 32 African states. However, the proportion of
these countries with respect to world production is rather small.

The original home of the Coffea Arabica is in Ethiopia, as it is called today, where immense wild-growing coffee areas do still exist nowadays. Even though the population
of this country had drunk coffee for some time, it was only in 1450 that coffee was mentioned for the fi rst time in history. In 1896 Kenya, Uganda and Tanzania started with the cultivation of coffee. Two years later, the Robusta bean, which is now predominantly
produced in Western Africa, was discovered in the Congo area.

5 Produse

  1. Cafea boabe din Kenya "Pearls of Africa"

    Cafea boabe din Kenya "Pearls of Africa"

    12362
    250 g



    Origine si plantatie  Daca evaluati cafeaua dupa calitate si un caracter extraordinar, Kenia apartine unuia dintre cei mai buni producatori din intreaga lume! Datorita raritatii lor, „boabele perle” din Kenia sunt o specialitate absoluta. Cand arborele de cafea nu poate furniza suficiente substante nutritive cireselor de cafea care cresc la capatul tufisului, tufisul dezvolta doar o singura boaba in cireasa, o asa-numita boaba perla. Aceasta boaba individuala colecteaza atata forta si creste atat de incet, incat devine mai aromata decat o boaba plata. „Boabele perle” ale noastre sunt din Regiunea „Kiundi” si sunt selectate manual din recolta anuala.

    Caracter si gust Experimentatul maestru in prajire trebuie sa-si foloseasca toate capacitatile si abilitatile in proces, intrucat boabele perla sunt de o rara frumusete. Daca prajirea este cu succes, se va dezvolta caracterul tipic de ciocolata si mireasma blanda, condimentata, a cafelei keniene.

    Vezi mai mult
    42,00 RON
  2. Cafea boabe "Uganda Mount Rwenzori AA"

    Cafea boabe "Uganda Mount Rwenzori AA"

    16452
    250 g



    Origine si plantatie  Aceasta cafea este cultivata la granita cu Congo, in zona montana Ruwenzori. AA reprezinta marimea boabei de cafea, care este de peste 17. Cafeaua Arabica din Uganda este renumita pentru aroma sa bine echilibrata: o consistenta completa si un gust amarui bland.

     

    Caracter si gust  Aroma acestei cafele este caracterizata de un gust puternic, asemanator cu cel al fructelor de padure, amestecat cu o nota de ciocolata neagra. Categoric, ar trebui sa incercati aceasta cafea ca espresso sau cu lapte, ceea ce-i va permite sa-si desfasoare complet miresmele unice, aromate, de tort cu fructe de padure si afine.

    Vezi mai mult
    42,00 RON
  3. Cafea boabe "Rwanda Nyamasheke"

    Cafea boabe "Rwanda Nyamasheke"

    16422
    250 g



    Origine si plantatie  Mlastinile si savanele acopera Rwanda de Est, in timp ce in Vest se desfasoara turnuri montane, inalte si impadurite. Aici temperaturile sunt mai putin calde, iar solul este perfect pentru cultivarea cafelei, datorita vulcanilor. Cafeaua “Red Bourbon” este cultivata aici de multi fermieri mici, la altitudini de 1.700 - 2.100 de metri si este spalata in apa de izvor. Cooperativa „Abizeraba” sprijina fermierii in cultivarea si recolta cafelei.

    Caracter si gust  Rwanda Nyamasheke ofera cateva arome care amintesc de ceaiul negru. Are o savoare fructata, care se aseamana cu merele si stafidele, iar dulceata sa usoara, siropoasa, iti va invalui simturile.

     

    Vezi mai mult
    42,00 RON
  4. Cafea boabe "Burundi Umuco"

    Cafea boabe "Burundi Umuco"

    16432
    250g



    Origine si plantatie  Umuco W´ikawa este o regiune din Burundi, partea de sud-vest. Numele inseamna „lumina cafelei”.Cafeaua este ca un ghid pentru fermierii din aceasta regiune, oferindu-le un scop si aratandu-le o perspectiva asupra directiei lor. Fermierii de cafea din aceasta regiune au imbunatatit calitatea cafelei si au creat legaturi mai puternice cu clientii lor, datorita cooperarii si crearii propriilor instalatii de productie. In plus, acestia sunt sprijiniti de guvernul Burundi pentru a face din cafea o sursa solida de venit in intreaga tara.

    Caracter si gust O vigoare distincta, impreuna cu o nota dulce si fructata, precum si o aciditate delicata, care aminteste de ananas, grapefruit si mandarine, constituie caracterul tipic al acestei cafele. O delicatesa exotica pe care nu trebuie sa o pierdeti!

    Vezi mai mult
    44,00 RON
  5. Cafea Ethiopia “Wild Grown Kafa Forest”

    Cafea Ethiopia “Wild Grown Kafa Forest”

    14362
    250g



    Origine si plantatie  Locul in care cafeaua isi are originea salbatica- regiunea Kafa, care da numele acestei cafele, se intinde in regiunea sud-vestica a Etiopiei. Aici este zona in care cafeaua creste in mare parte salbatic, in adancul padurilor provinciei si aproape fara interventie umana, la altitudini de 1400 pana la 2100 metri deasupra nivelului marii. Padurea de cafea este aproape in totalitate procesata natural, ceea ce inseamna ca cireasa de cafea este indepartata, apoi uscata, de soare.

    Caracter si gust     Cafeaua etiopiana are o aroma picanta, puternica, rotunjita printr-o aciditate medie si o mireasma ciocolatie, bogata. In contrast cu fratele sau din Sidamo, aceasta cafea are o aciditate usoara, un gust bine echilibrat si o fructuozitate placuta.

     

    Vezi mai mult
    48,00 RON

5 Produse