Transport gratuit la comenzi peste 200 RON

  • 0,00 RON RON
    0

Gourmet Coffe Africa

Azi, cafeaua este cultivata in cel putin 32 de state africane. Totusi, productia acestor state este destul de mica, comparativ cu productia mondiala.

Casa de origine a Cafelei Arabice este Ethiopia- asa cum este denumita azi, unde imense teritorii de cafea crescand in salbaticie exista si in prezent. Chiar daca populatia acestei tari obisnuia sa bea cafea de mult timp, doar in 1450 cafeaua a fost mentionata pentru prima oara in istorie. In 1896, Kenia, Uganda si Tanzania au inceput sa cultive cafeaua. Doi ani mai tarziu, bobul Robusta a fost descoperit in zona Congo, iar momentan este produs preponderent in Africa Vestica.

*****

Today, coffee is being cultivated in at least 32 African states. However, the proportion of
these countries with respect to world production is rather small.

The original home of the Coffea Arabica is in Ethiopia, as it is called today, where immense wild-growing coffee areas do still exist nowadays. Even though the population
of this country had drunk coffee for some time, it was only in 1450 that coffee was mentioned for the fi rst time in history. In 1896 Kenya, Uganda and Tanzania started with the cultivation of coffee. Two years later, the Robusta bean, which is now predominantly
produced in Western Africa, was discovered in the Congo area.

1-5 of 6

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  1. Cafea boabe "Rwanda Nyamasheke"

    Cafea boabe "Rwanda Nyamasheke"

    16422
    250 g



    Origine si plantatie  Mlastinile si savanele acopera Rwanda de Est, in timp ce in Vest se desfasoara turnuri montane, inalte si impadurite. Aici temperaturile sunt mai putin calde, iar solul este perfect pentru cultivarea cafelei, datorita vulcanilor. Cafeaua “Red Bourbon” este cultivata aici de multi fermieri mici, la altitudini de 1.700 - 2.100 de metri si este spalata in apa de izvor. Cooperativa „Abizeraba” sprijina fermierii in cultivarea si recolta cafelei.

    Caracter si gust  Rwanda Nyamasheke ofera cateva arome care amintesc de ceaiul negru. Are o savoare fructata, care se aseamana cu merele si stafidele, iar dulceata sa usoara, siropoasa, iti va invalui simturile.

     

    Vezi mai mult
    42,00 RON
  2. Cafea boabe "Burundi Umuco"

    Cafea boabe "Burundi Umuco"

    16432
    250g



    Origine si plantatie  Umuco W´ikawa este o regiune din Burundi, partea de sud-vest. Numele inseamna „lumina cafelei”.Cafeaua este ca un ghid pentru fermierii din aceasta regiune, oferindu-le un scop si aratandu-le o perspectiva asupra directiei lor. Fermierii de cafea din aceasta regiune au imbunatatit calitatea cafelei si au creat legaturi mai puternice cu clientii lor, datorita cooperarii si crearii propriilor instalatii de productie. In plus, acestia sunt sprijiniti de guvernul Burundi pentru a face din cafea o sursa solida de venit in intreaga tara.

    Caracter si gust O vigoare distincta, impreuna cu o nota dulce si fructata, precum si o aciditate delicata, care aminteste de ananas, grapefruit si mandarine, constituie caracterul tipic al acestei cafele. O delicatesa exotica pe care nu trebuie sa o pierdeti!

    Vezi mai mult
    44,00 RON
  3. Cafea Ethiopia “Wild Grown Kafa Forest”

    Cafea Ethiopia “Wild Grown Kafa Forest”

    14362
    250g



    Origine si plantatie  Locul in care cafeaua isi are originea salbatica- regiunea Kafa, care da numele acestei cafele, se intinde in regiunea sud-vestica a Etiopiei. Aici este zona in care cafeaua creste in mare parte salbatic, in adancul padurilor provinciei si aproape fara interventie umana, la altitudini de 1400 pana la 2100 metri deasupra nivelului marii. Padurea de cafea este aproape in totalitate procesata natural, ceea ce inseamna ca cireasa de cafea este indepartata, apoi uscata, de soare.

    Caracter si gust     Cafeaua etiopiana are o aroma picanta, puternica, rotunjita printr-o aciditate medie si o mireasma ciocolatie, bogata. In contrast cu fratele sau din Sidamo, aceasta cafea are o aciditate usoara, un gust bine echilibrat si o fructuozitate placuta.

     

    Vezi mai mult
    48,00 RON
  4. Cafea Ethiopia Sidamo “Dream of Africa”

    Cafea Ethiopia Sidamo “Dream of Africa”

    12072
    250g



    Origine si plantatie  Regiunea in expansiune Sidamo este localizata in sudul tarii, la limita cu tinutul muntos etiopian. Similar cu alte regiuni etiopiene, aici cafeaua este cultivata in mici structuri agricole. O alta regiune etiopiana binecunoscuta este Harar, una din regiunile cu cea mai mare crestere din lume. Etiopia, fosta Abisinia, este cunoscuta ca locul de nastere a cafelei. Urmasele celor mai vechi plante de cafea au fost gasite in muntii etiopieni. Azi, tara este cel mai important exportator al Africii. Aproximativ 12 milioane de etiopieni isi castiga traiul crescand cafea, in special in plantatii mici.

    Caracter si gust   Cafeaua etiopiana nu este usor de descris. Iubitorul de cafea experimenteaza o varietate impresionanta a gustului cand bea “Ethiopia Sidamo”. Aroma sa puternica, in special condimentata, este acompaniata de gustul consistent de ciocolata. O mireasma foarte bogata, cu o nota usor florala, contribuie la somptuozitatea acestei cafele.

    Vezi mai mult
    42,00 RON
  5. Cafea boabe "Kenya Kiundi"

    Cafea boabe "Kenya Kiundi"

    12062
    250g



    Origine si plantatie  Cafeaua noastra din Kenia provine din regiunea in dezvoltare Kiundi, din zonele montane de sud. Cafeaua din Kenia creste mai ales la o altitudine cuprinsa intre 1.500 si 2.100 de metri. Exista doua culturi pe an. Deoarece se culeg doar ciresele de cafea coapte, intreaga plantatie poate fi uneori recoltata de pana la sapte ori- manual. Iubitorii de cafea au o preferinta speciala pentru cafenele aromate de top din Kenia, ce ofera o aciditate fina, o savoare neobisnuita, asemanatoare fructelor de padure si o mireasma patrunzatoare. Primii copaci au fost adusi din Etiopia in Kenia, in secolul al XIX-lea. Astazi, cafeaua este cultivata pe 1.300 de plantatii mari, de catre 600.000 de mici producatori, in cooperative.

    Caracter si gust  „Kenia Kiundi” a noastra este o cafea de top cu o aroma profunda. O cafea de prima clasa cu iz de ciocolata fructata. In amestecuri de inalta calitate, Kenia „Kiundi” se distinge ca un mesager al aciditatii.

     

    Vezi mai mult
    42,00 RON

1-5 of 6

Pagina:
  1. 1
  2. 2