Transport gratuit la comenzi peste 200 RON

  • 0,00 RON RON
    0

Gourmet Coffe Africa

Azi, cafeaua este cultivata in cel putin 32 de state africane. Totusi, productia acestor state este destul de mica, comparativ cu productia mondiala.

Casa de origine a Cafelei Arabice este Ethiopia- asa cum este denumita azi, unde imense teritorii de cafea crescand in salbaticie exista si in prezent. Chiar daca populatia acestei tari obisnuia sa bea cafea de mult timp, doar in 1450 cafeaua a fost mentionata pentru prima oara in istorie. In 1896, Kenia, Uganda si Tanzania au inceput sa cultive cafeaua. Doi ani mai tarziu, bobul Robusta a fost descoperit in zona Congo, iar momentan este produs preponderent in Africa Vestica.

*****

Today, coffee is being cultivated in at least 32 African states. However, the proportion of
these countries with respect to world production is rather small.

The original home of the Coffea Arabica is in Ethiopia, as it is called today, where immense wild-growing coffee areas do still exist nowadays. Even though the population
of this country had drunk coffee for some time, it was only in 1450 that coffee was mentioned for the fi rst time in history. In 1896 Kenya, Uganda and Tanzania started with the cultivation of coffee. Two years later, the Robusta bean, which is now predominantly
produced in Western Africa, was discovered in the Congo area.

1-5 of 9

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  1. Cafea boabe din Kenya "Pearls of Africa"

    Cafea boabe din Kenya "Pearls of Africa"

    12362
    250 g



    Origine si plantatie  Daca evaluati cafeaua dupa calitate si un caracter extraordinar, Kenia apartine unuia dintre cei mai buni producatori din intreaga lume! Datorita raritatii lor, „boabele perle” din Kenia sunt o specialitate absoluta. Cand arborele de cafea nu poate furniza suficiente substante nutritive cireselor de cafea care cresc la capatul tufisului, tufisul dezvolta doar o singura boaba in cireasa, o asa-numita boaba perla. Aceasta boaba individuala colecteaza atata forta si creste atat de incet, incat devine mai aromata decat o boaba plata. „Boabele perle” ale noastre sunt din Regiunea „Kiundi” si sunt selectate manual din recolta anuala.

    Caracter si gust Experimentatul maestru in prajire trebuie sa-si foloseasca toate capacitatile si abilitatile in proces, intrucat boabele perla sunt de o rara frumusete. Daca prajirea este cu succes, se va dezvolta caracterul tipic de ciocolata si mireasma blanda, condimentata, a cafelei keniene.

    Vezi mai mult
    39,00 RON
  2. Cafea boabe "Uganda Mount Rwenzori AA"

    Cafea boabe "Uganda Mount Rwenzori AA"

    16452
    250 g



    Origine si plantatie  Aceasta cafea este cultivata la granita cu Congo, in zona montana Ruwenzori. AA reprezinta marimea boabei de cafea, care este de peste 17. Cafeaua Arabica din Uganda este renumita pentru aroma sa bine echilibrata: o consistenta completa si un gust amarui bland.

     

    Caracter si gust  Aroma acestei cafele este caracterizata de un gust puternic, asemanator cu cel al fructelor de padure, amestecat cu o nota de ciocolata neagra. Categoric, ar trebui sa incercati aceasta cafea ca espresso sau cu lapte, ceea ce-i va permite sa-si desfasoare complet miresmele unice, aromate, de tort cu fructe de padure si afine.

    Vezi mai mult
    39,00 RON
  3. Cafea boabe Tanzania “Kilimanjaro”

    Cafea boabe Tanzania “Kilimanjaro”

    14662
    250 g



    Origine si plantatie  Cafelele din Tanzania apartin familiei cafelelor spalate, din Africa Centrala si de Est. Din cauza lipsei de infrastructura, accesul la cafelele de aceasta origine, este de obicei greu de obtinut, in special in comparatie cu Kenia. De aceea, suntem foarte incantati sa va prezentam aceasta specialitate din regiunile nordice ale Tanzaniei. Zona Kilimanjaro, locul in care aceste minunate boabe se coc, ofera cele mai bune conditii climatice pentru cultivarea cafelei, din Tanzania.

    Caracter si gust Cafeaua noastra, Tanzania Kilimanjaro, cu o mireasma puternica, entuziasmeaza cu aroma sa excelenta, dulce si profunda, imbinata cu o aciditate fructata.

    Vezi mai mult
    39,00 RON
  4. Cafea boabe "Rwanda Nyamasheke"

    Cafea boabe "Rwanda Nyamasheke"

    16422
    250 g



    Origine si plantatie  Mlastinile si savanele acopera Rwanda de Est, in timp ce in Vest se desfasoara turnuri montane, inalte si impadurite. Aici temperaturile sunt mai putin calde, iar solul este perfect pentru cultivarea cafelei, datorita vulcanilor. Cafeaua “Red Bourbon” este cultivata aici de multi fermieri mici, la altitudini de 1.700 - 2.100 de metri si este spalata in apa de izvor. Cooperativa „Abizeraba” sprijina fermierii in cultivarea si recolta cafelei.

    Caracter si gust  Rwanda Nyamasheke ofera cateva arome care amintesc de ceaiul negru. Are o savoare fructata, care se aseamana cu merele si stafidele, iar dulceata sa usoara, siropoasa, iti va invalui simturile.

     

    Vezi mai mult
    39,00 RON
  5. Cafea boabe "Congo Kivu 4 Lake"

    Cafea boabe "Congo Kivu 4 Lake"

    16462
    250g



    Origine si plantatie  Aceasta cafea este produsa de o cooperativa numita „MUUNGANO”, ceea ce semnifica „solidaritate”, in swahili. Diferitele triburi din Congo au fost divizate prin razboaie. De la fondarea sa, in 2009, MUUNGANO a crescut de la 350 la peste 4.000 de membri (in 2015). Multumita acestei cooperative, triburile lucreaza acum din nou impreuna si asigura astfel un viitor mai bun pentru familiile lor. Organizatia produce una dintre cele mai bune specialitati de cafea din Congo, datorita marii sale pasiuni pentru calitate.

    Caracter si gust O usoara idee de picant este unita cu cateva note delicate de citrice si de fructe de padure. Aceasta cafea este o experienta unica, care cu siguranta va cuceri orice iubitor de cafea.

    Vezi mai mult
    39,00 RON

1-5 of 9

Pagina:
  1. 1
  2. 2