LIVRARE GRATUITĂ PENTRU COMENZILE PESTE 200 RON!

LIVRARE GRATUITĂ PENTRU COMENZILE PESTE 200 RON!

Home / Blog /

Cum se spală ceainicele din porțelan?

Ieri m-a intrebat un clienti vechi de al nostru dacă avem și noi Gaiwan. El se ocupă de fermentarea ceaiurilor cu ciuperca kombucha și cumpără de la noi ceaiuri verzi, negre, albe și de plante (http://www.kombuchafrizzante.ro). Eu am răspuns ca nu am auzit de nici un ceai cu acest nume, dacă e ceai acest ”gaiwan”.

Astfel am alfal ca gaiwanul nu e ceai, ci un vas din porțelan care se folosește la prepararea ceaiurilor chinezești. Mai mult, pe noptiera mea am și eu un set, adus de soțul meu din Hong Kong, care include și un gaiwan dintr-un porțelan extrem de fin. Pe acest set nu l-am folosit de mult, l-am pastrat ca și o comoară, ferit de copii. Dar astazi mi s-a facut poftă de un Formosa Dong Ding Green Oolong preparat in gaiwan, ca pe vremuri, cand copii mei erau prea mici încă.

Setul era frumos înpachetat într-o cutie de lemn, însă înăuntru avea pete de ceai atât gaiwanul, cât și ceștile. De data asta degeaba le-am frecat cu buretele, petele nu au prezentat nici o tendință de a dispare. Praf de curățat sau soluție chimică nu pot pune, că pentru nasul meu sensibil, mirosul rămâne, chiar dacă le clătesc bine de tot…Atunci mi-a venit în minte că odată a trimis D-l Andrew Demmer un pachet ciudat, care conținea o pungă de 500 g de sare de lămâie. (Și acest cadou stă frumos și neatins în cămară de ani de zile.)

Am pus pe burete o jumătate de linguriță de sare de lămâie (acid citric) și petele au dispărut într-o secundă. Se clătește ușor și nu lasă miros.

După care am fiert apa la 75 garde C și am început să prepar primele infuzii de Formosa Dong Ding Green Oolong.

A fost postat în: 2020-09-09 12:58:19