LIVRARE GRATUITĂ PENTRU COMENZILE PESTE 200 RON!

LIVRARE GRATUITĂ PENTRU COMENZILE PESTE 200 RON!

Home / Blog /

Cultura ceaiului - o călătorie în jurul lumii


Acum ceva vreme, chinezii erau singurii oameni din lume cu acces la cele mai bune ceaiuri și totodată primii care să dezvolte o adevărată artă ritualică în jurul acestora. Mai departe, arta în prepararea și servirea ceaiului a fost preluată de călugării japonezi care în acele vremuri studiau Budismul în templele din China, ca apoi consumul de ceaiuri bune să prindă tot mai mult contur în societatea contemporană. Dacă te numeri și tu printre pasionații de ceaiuri de calitate, te invit să pornești alături de specialiștii Demmer într-o călătorie senzorială în lumea celor mai bune ceaiuri.



O călătorie senzorială în jurul lumii alături de cele mai bune ceaiuri

Când vorbim despre cultura ceaiului ne referim la simbioza dintre obiceiurile, tradițiile și modul de preparare al unui ceai specific unei țări sau regiuni aparte. Călătoria noastră nu putea să înceapă altfel decât cu Leagănul Civilizației în materie de ceaiuri verzi, negre și nu numai: 


Cele mai bune ceaiuri din China

Cu tradiții vechi de mai bine de 5000 de ani în ritualul și ceremonia ceaiului, China oferă lumii unele dintre cele mai bune ceaiuri verzi, ceaiuri negre și ceaiuri albe. De la gust delicat și floral cu nuanțe dulci și catifelate, la arome complexe și corpolente cu arome pregnante, China ne oferă tot ce e mai bun în materie de ceaiuri tradiționale și autentice 100% organice. Iată câteva exemple:


Ceai alb Bio Fancy White Peony

Simte aromele Chinei printr-un ceai alb delicat cu un parfum floral și dulce. Fancy White Peony îmbină armonios mugurași şi lăstari tineri de ceai alb proveniți de pe plantațiile ecologice ale provinciei Fujian, China.

Ceai negru Bio China Golden Yunnan

Ceai negru clasic din regiunea Yunnan sau ”the Cradle of Tea” (leagănul ceaiului) cum i se mai spune. Aceşti muguri aurii, procesaţi blând, din culturi strict controlate ecologic, dau naştere unei infuzii echilibrate de culoare galben-auriu bogate în arome discrete, ușor dulci.

Ceai verde Bio China Wuyuan Jasmin

Un ceai verde cu inserții delicate de iasomie, venit tocmai din Jiangxi, China. Un amestec de ceai solar 100% organic obținut în urma amestecului de frunze de ceai verde și boboci de iasomie.


Cele mai bune ceaiuri din Japonia

Călătoria noastră senzorială continuă pe meleagurile Japoniei unde vom degusta unele dintre cele mai bune ceaiuri verzi din lume și Matcha, aurul verde al naturii. Aici întregul ritual al ceaiului are conotații de purificare, inițiere și iluminare. Totul începe cu o plimbare prin celebrele grădini japoneze, continuă cu spălarea mâinilor și a palatinului cu apă rece de izvor ca apoi să urmeze degustarea propriu zisă al unui ceai savuros într-o atmosferă relaxantă chiar zen am putea spune. 

Ceai verde Bio Japan Kabuse-Cha

Un amestec de Kabusecha 100% organic de culoare verde crud, cultivat la semiumbră pe plantaţii ecologice din sudul Japoniei pregătit să te surprindă atât olfactiv cât și gustativ prin notele și aromele sale intense, ușor dulci.

Ceai verde Japan Cherry

Un amestec delicat, special creat în onoarea sărbătorii înfloririi cireșilor (Sakura), o sărbătoare japoneză care începe în luna ianuare în Okinawa, şi se încheie în Tokyo la final de martie. Japan Cherry este obținut din amestecul de ceai verde din China și Japonia învăluit în arome dense specifice, rotunjite de aromele delicate ale cireșelor și frunzelor de mur.


Înainte de a ne continua călătoria, îți recomanzi să te abați un pic din drum recitind articolul despre Aurul verde al naturii: Matcha.


Cel mai bun ceai din Taiwan

Cel mai cunoscut ceai din Taiwan este Oolong sau "Qing Cha" cum îl numesc chinezii. Povestea celebrului ceai Oolong a început în timpul dinastiei Tang (618 – 907) în Beiyun, Muntele Phoenix (provincia Fujian din China). Mai târziu, prin anii 1800 acesta s-a extins și în Taiwan unde a cunoscut un real succes. 

Ceai Formosa Dong Ding Green Oolong

Simte plăcerea gustului dintr-un ceai Oolong de culoare verde crud, fermentat parțial. Originar din Formosa Taiwan, Formosa Dong Ding Green Oolong este dominat de note parfumate specifice unui ceai verde Oolong, iar gustul are o structură catifelată, cu taninuri moi și arome dulci, ușor condimentate.

Cele mai bune ceaiuri din India

Mirodenii, condimente și ierburi aromatice, într-un cuvânt, India. India se află pe primele locuri în topul țărilor producătoare de ceaiuri din lume cu sortimente precum Assam, Darjeeling, Masala și Nilgiri. Am putea spune că aproape fiecare parte a Indiei are o specificitate aparte iar cele mai bune ceaiuri se cultivă în regiuni precum Assam, West Bengal sau Tamil Nadu.  

Bio Indian Chai

O fuziune de gusturi și senzații dintre un ceai negru aromatizat 100% organic și mirodenii specifice unui Masala Chai autentic. Ofactiv, ceaiul este dominat de notele specifice unui ceai negru din India învăluit în note de scorțișoară, cardamom, ghimbir, anason, piper şi cuişoare. A se degusta cu un strop de lapte.

Bio Assam TGFOP

Transformă degustarea unui ceai negru cu vârfuri aurii intens într-o experienţă cu adevărat inedită. Originar din India, Organic Assam TGFOP are o structură robustă și corpolentă, taninuri accentuate și arome picante ce pot fi îmblânzite cu un strop de lapte.

Cele mai bune ceaiuri din Africa de Sud

Probabil cu toții am auzit deja de Rooibos, un ceai organic blând și aromat produs exclusiv în Africa de Sud. Rooibos este de fapt un arbust , „Aspalathus Linearis”, iar ceaiul propriu-zis este cunoscut sub denumirea de ceai roșu sau ceai rooibos. Deși frunzele acestui ceai sunt sunt de culoare verde, nuanța roșiatică specifică apare în urma oxidării acestora după ce procesul de fermentație s-a încheiat. Povestea rooibosului a început prin anii 1930 când colonistul rus, Benjamin Ginsberg a descoperit și dezvoltat rooibosul ca produs. Întrucât nu conține teină, acest ceai sud-african poate fi savurat de întreaga familie.

Rooibos Clasic

Ceva dulce, ceva fin, ceva deosebit! Așa descriem noi o infuzie de Rooibos Classic, un ceai blând Rooibos 100% organic din Africa de Sud perfect echilibrat de notele parfumate și savuroase specific unui rooibos autentic. Când cauți motive să zâmbești, răsfață-te cu un ceai delicat și cremos.

Rooibos Cup Caramel

Relaxează-te savurând un ceai blând de culoare roșu grena din Africa de Sud perfect echilibrat de notele parfumate de caramel.

A spus cineva Ice Tea?

Știi că sezonul estival se apropie când paharele se cer tot mai reci iar ceaiurile tale preferate se transformă în băuturi răcoritoare savuroase și super hidratante. Și… pentru că știm cât de mult îți place vara, spre final de articol noi ți-am pregătit o categorie specială de ceaiuri care da, ai ghicit, se pot transforma în cele mai delicioase cocktailuri de vară. Până la urmă cine a spus că un Ice Tea nu poate fi super bun și super sănătos în același timp?


Rețete Ice Tea!


Earl Grey Ice Tea

Un clasic printre clasici! 

1. Infuzează 4 lingurițe de BIO Earl Grey într-un litru de apă timp de 2 ore împreună cu felii de lămâie și miere după gust. 2. Răcește ceaiul rezultat în frigider pentru încă două ore. 3. Înainte de servire, completează băutura rezultată cu 1 litru de apă rece și înlocuiește feliile de lămâie și adaugă mentă proaspătă și cuburi de gheață din abundență. 

Wild Cherry Ice Tea

Un ceai delicat, fructat cu parfum de flori! 

1. În 1,5 L apă infuzează 3-4 lingurițe de ceai Wild Cherry.

2. Odată răcit, adaugă fructe de sezon din abundență (căpșune, zmeură, cireșe, piersici etc.), gheață și un strop de miere. 



Sweet Orient Ice Tea

Un ceai negru bogat în parfumul Orientului! 

1. Infuzează 4 lingurițe de ceai Sweet Orient în 1,5 L apă.

2. Odată răcit, adaugă bucăți de piersici, căpșune, boboci de trandafiri din colecția “Love in the Jar” și gheață din abundență. 





Pentru și mai multă inspirație, vino pe Demmertea.ro și descoperă o întreagă categorie dedicată sezonului cald ce își face deja simțită prezența.


Diana Ruxandra Ilieș

Ice Tea, Iced Tea, China, Japonia, India, Taiwan, Africa de Sus, Rooibos, Earl Grey,

A fost postat în: 2022-05-30 19:40:36