LIVRARE GRATUITĂ PENTRU COMENZILE PESTE 200 RON!

LIVRARE GRATUITĂ PENTRU COMENZILE PESTE 200 RON!

Home / Blog /

Cele mai bune ceaiuri florale de la Demmer


Ceaiuri florale… imaginează-ți esența aromelor din florile de trandafir, hibiscus, iasomie, albăstrea, floarea soarelui sau mușețel cum se întrepătrunde într-un amestec perfect echilibrat dintr-un ceai verde, ceai negru sau poate un ceai alb delicat.

Pe această notă caldă îmbibată în arome de primăvară, te invit să descoperi alături de noi care sunt cele mai bune ceaiuri florale de la Demmer și cum se prepară corect o infuzie florală:


5 cele mai bune ceaiuri florale de la Demmer

Simți că primăvara e aproape atunci când notele parfumate și autentice ale florilor se întâlnesc într-un ceai floral de calitate de la Demmer.

Un ceai la buchet? Yes please:

Rose Buds

Alege o infuzie delicată și elegantă din boboci de trandafiri de origine persană. Un cadou frumos și parfumat pentru o fire romantică și visătoare.

Tropic Green

Savurează un amestec savuros din ceai Sencha cu arome din bucăți de mango și mere foarte bine armonizate cu aromele delicate din boboci de trandafiri și petale de floarea soarelui. Diminețile senine încep cu un Tropic Green.

Dew Drops

Picături de rouă învăluite în ceai Sencha de calitate și un amestec delicat din petale de floarea soarelui, trandafiri și flori de albăstrea. Un gust proaspăt care poartă parfumul florilor de vară.

China Rose Tea

Descoperă gustul intens al unui ceai negru tradițional, originar din China și Ceylon, îmblânzit de aromele delicate ale petalelor de trandafir.

Tropic White

Dimineți blânde alături de o infuzie din ceai alb și verde cu bucăţi de papaya și mango completate de gustul delicat al bobocilor de trandafiri și al florilor de albăstrea.



Cum se prepară o infuzie florală?

Spre deosebire de alte tipuri de ceai, în cazul infuziei de ceaiuri florale, recomandarea noastră ar fi să folosești ceainice/infuzoare simple, transparente astfel încât să te bucuri de frumusețea și delicatețea florilor ce se deschid în apă (în special bobocii de trandafir).


Așadar peste ceaiul pregătit în infuzor/ceainic, toarnă apă proaspăt încălzită la 80-100ºC, în funcție de temperatura indicată pe ambalaj, și lasă-l la infuzat aproximativ 2-4 minute în funcție de cât de intens dorești să fie ceaiul. 


Tea facts: În Asia, marii maeștri ai ceaiului folosesc apă proaspătă de izvor.


Desertul recomandat Demmer: Tort din flori de mușețel.


Ceva aromat, ceva dulce, ceva de primăvară! Cum altfel să sărbătorești un început de primăvară decât cu un tort homemade din flori? Pornind de la această idee, noi cei de la Demmer îți sugerăm un tort din ceai de mușețel ușor de făcut și irezistibil de bun:


Timp de pregătire: aproximativ 30 min

Timp de coacere: 30 min - 1h


Ingrediente:

Pentru tortul propriu zis:

  • 3 linguri de mușețel (de preferat flori întregi)
  • 120g unt 
  • 8 ouă
  • 250g zahăr tos
  • 250g făină albă
  • Ornamente comestibile în formă de flori

Pentru crema de unt:

  • 420g unt 
  • 850g zahăr pudră
  • ½ lingură de sirop de soc
  • Colorant alimentar galben (opțional)

Preparare

1. Preîncălzește cuptorul la 180C (cuptor electric) / 160C (cuptor pe gaz). Între timp tapetează cu unt o tavă de tort pe care ai așezat deja hârtie de copt (cam de 20 cm).

2. Pentru blatul de tort, amestecă într-o cratiță untul și mușețelul mărunțit bine până când compoziția devine omogenă.

3. Într-un bol separat, mixează cele 8 ouă cu zahărul tos până când compoziția devine îndeajuns de densă (cam 15 minute). Încorporează o treime din făină folosind o lingură mare din metal. Mai adaugă o treime procedând la fel. Restul făinii adaug-o în amestecul de unt și mușețel ca apoi să amesteci ușor cele două compoziții împreună.

4.Transferă uniform crema rezultată în tava de tort pregătită deja și las-o în cuptor timp de 45 minute. (recomandarea noastră ar fi să mai verifici din când în când). Când tortul e gata, scoate-l din cuptor și mai lasă-l 5 minute în tavă pentru a se răci. Îndepărtează tava și lasă tortul să se răcească pe un grătar.

5.Crema de unt e chiar foarte simplu de făcut: vei mixa toate ingredientele (untul, zahărul, siropul de soc) într-un bol până când vei obține o cremă fină și pufoasă pe care o vei lăsa să se odihnească în frigider.

6. Acum nu rămâne decât să ornezi tortul cu crema de unt, și, pentru un plus de culoare, ornează-l cu decorațiuni comestibile în formă de flori. 


Pentru o mai bună sursă de inspirație te invit pe demmertea.ro să deguști cele mai bune ceaiuri florale de la noi.

Demmer dă startul aromelor de primăvară.



Diana Ruxandra Ilieș

A fost postat în: 2022-02-22 18:45:56