LIVRARE GRATUITĂ PENTRU COMENZILE PESTE 200 RON!

LIVRARE GRATUITĂ PENTRU COMENZILE PESTE 200 RON!

Home / Blog /

10 cele mai bune ceaiuri din plante medicinale Demmertea


Se spune că un ceai bun băut la momentul potrivit, poate rezolva orice. Iar cum în orice zicală există măcar un sâmbure de adevăr, și de data aceasta istoria și știința ne confirmă acest fapt. Cu origini milenare bine înrădăcinate pe continentul asiatic,  practica de a bea ceaiuri din plante medicinale s-a răspândit în întreaga lume iar efectele sale benefice asupra organismului nostru sunt recunoscute și azi.


Majoritatea acestor plante medicinale sunt bogate în vitamine, antioxidanți și nutrienți având chiar proprietăți terapeutice în ameliorarea stării de răceală sau diverse alte afecțiuni. Mai mult, există ceaiuri din plante medicinale precum salvia, mușețelul, verbena sau menta care pe lângă efectul lor benefic asupra corpului biologic, au de asemenea un impact pozitiv asupra corpului emoțional și mental.


Din categoria “Oare CEAI prefera să încerci acum?”, ne-am gândit ca de data aceasta să te întâmpinăm cu un top al celor mai bune ceaiuri din plante medicinale la noi.

 

Top 10 cele mai bune ceaiuri din plante medicinale la Demmertea


1. Ceai Turmenic & Ghimbir

Un ceai ayurvedic îmbrăcat în note și arome intense de turmeric și ghimbir ce transformă degustarea într-o adevărată experiență gustativă.

Gustul pregnant și foarte picant al ghimbirului este accentuat de dulceața anasonului în combinație cu indiciile amărui ale cojilor de cacao. Acest ceai va deveni mantra ta zilnică de eliberare și relaxare. Pentru o mai bună idee despre ce înseamnă Ceaiuri Ayurvedice, îți recomand să recitești articolul “Noile Ceaiuri Ayurveda”.


2. Bio Camomile

Mușețelul sau “floarea Raiului” cum i se mai spune, este recunoscut mai ales pentru proprietățile sale antiinflamatoare, calmante și relaxante. Apărut pentru prima oară în Egiptul Antic, acum la fel ca și atunci, ceaiul de mușețel este extrem de răspândit și de nelipsit de la casele noastre.

Amestecat cu un strop de miere, somnul dulce și liniștit este garantat!


3. Verbena

Poveștile cu Sânziene spun că verbena (verbina) sau planta sacră cum o numeau persanii, este una din cele mai vechi plante medicinale din lume. Printre altele, în zilele noastre verbena ajuta foarte mult în ameliorarea stresului și reducerea stării de anxietate.


4. Salvie

Originară din sudul Europei de-a lungul coastei mediteraneene, salvia este o plantă medicinală cu puternice efecte antiinflamatorii și antioxidante. De asemnea aceasta are un rol protector asupra sistemului nervos, reducând surmenajul psihic și intelectual.


5. From Granny's Garden

Un ceai din plante medicinale care ne aduce aminte ce bine era la bunici! Un amestec din flori de tei, seminţe de anason, cimbru, frunze de nalbă și nalbă mică, vâsc, trei fraţi pătaţi și albăstrea. O explozie de arome și sănătate, foarte bun în stimularea sistemului imunitar, în ameliorarea răcelilor și în același timp pentru asigurarea unui somn odihnitor bine meritat. Merge perfect cu un pic de miere.


6. Peppermint

Unul din cele mai populare ceaiuri din plante medicinală, ceaiul de mentă este apreciat în special pentru efectele sale asupra sistemului digestiv. De asemenea acest ceai înviorător cu arome ușor piperate, ajută foarte mult ameliorarea simptomelor de gripă și de răceală.


7. Bio Winter Herbal Infusion

Un ceai reconfortant de iarnă cu bucăți de scorţişoară, roiniţă, frunze de zmeură, coajă de portocală, lemn dulce, bucăţi de mere şi cuişoare ideal pentru ameliorarea simptomelor de răceală și asigurarea unui somn odihnitor.


8. Ceai 7 Chakra

Un ceai care unește echilibrează și armonizează elementele din natură cu elementele bioenergetice din corpul nostru. Ideal pentru iubitorii de ceaiuri organice, ușor picante care doresc să-și crească vibrația și să-și echilibreze aura.


9. Flower Power

Un amestec colorat și vesel de flori de muşeţel, hibiscus, flori de tei, trandafir, cardamom, lumânărică, bănuţi şi flori de nalbă. Pe lângă proprietățile sale antioxidante, antiinflamatorii și de ameliorare a afecțiunilor respiratorii, Flower Power este un ceai din plante medicinale care-ți va lăsa pe buze o prospețime blândă și delicată.


10. Forrest Herbs

Un amestec echilibrat de măceşe, ace de molid, bănuţi, frunze de căpşuni, mentă, frunze de mure, vinariţă, frunze de zmeură, salvie, cimbru şi flori de tei cu puternice proprietăți antibacteriene și de întărire a sistemului imunitar.



Pentru un început de an sănătos și plin de vitalitate, alege selecția noastră de ceaiuri din plante medicinale care îți vor susține organismul sănătos și echilibrat. Intră acum pe demmertea.ro și crează-ți propriul top de ceaiuri din plante medicinale care să-ți inspire sănătate și explozie de arome savuroase.



A fost postat în: 2022-01-27 17:56:48