LIVRARE GRATUITĂ PENTRU COMENZILE PESTE 200 RON!

LIVRARE GRATUITĂ PENTRU COMENZILE PESTE 200 RON!

Home / Blog /

Ghid complet pentru băutorii ceaiului verde. Partea I.

Noi, cei care aducem din Viena ceaiurile Demmers Teehaus, de când suntem prezenți în România, dintre toate sortimentele noastre încercăm să promovăm mai ales ceaiul verde. Deși cererea majoră a pieței este in continuare pentru infuziile de fructe, ceaiul verde se cumpără și se consumă pe o scară din ce în ce mai largă.

De ce ceaiul verde?

Avem multe motive pentru care împingem în față căruța cu ceai verde. Unul ar fi că asta bem și noi acasă. Nu știu regula comercianților (eu, Szarukan Kincső, care am diplomă in farmacie), dar noi recomandăm ce ne place și ceea ce considerăm mai valoros.

Cultura ceaiului verde trebuie adusă din Orientul Îndepărtat, din culturi mai puțin cunoscute și și mai puțin înțelese de către noi. Ca să preparăm un ceai verde corespunzător, trebuie să fim atenți la mai multe lucruri deodată. Prepararea ceaiului verde nu se incadrează în nici un fel în lumea instantă a ultimelor decenii. De aceea prepararea unui ceai bun înseamnă o nouă provocare în fiecare zi, iar savoarea lui poate crea zilnic o senzație de împlinire. Capacitatea noastră de a ne bucura de lucruri simple, ca strălucirea zăpezii în lumina soarelui de iarnă, zgomotul pârâului care curge ascuns sub gheață sau o ceașcă de ceai verde bun, nearomatizat și neîndulcit, ne ajută să trăim o viață mai ordonată și valoroasă. Nu pot să nu mă exprim puțin poetic când e vorba de ceai! Această capacitate trebuie însă dezvoltată și îngrijită, nemaivorbind de o anumită vârstă necesară.

Voi, cei care citiți blogul nostru, deja știți că temperatura apei trebuie să fie mai joasă decât cea de fierbere și că timpul de infuzare trebuie să fie scurt… dar știți oare ce riscuri vă asumați atunci cand consumați în mod regulat ceai verde de calitate indoielnică? Și cum se face diferențierea calității ceaiurilor…

După șapte ani de experiență ca băutoare de ceai, un an de experiență ca și comerciant de ceaiuri, cu studii de bază ca farmacistă și după multe ore petrecute cu cercetare în domeniu, m-am decis să scriu un ghid detaliat pentru consumatorii ceaiului verde. Și atenție, din aceste articole nu vor lipsi nici părerile mele personale despre nutriție și mod de viață sau despre ceaiurile pe care le cunosc.

Începem cu o scurtă istorie pe care am încercat să o povestesc la toate degustările și prezentările ceaiurilor noastre, deoarece consider foarte important să știm de ce bem ceaiul verde după rețeta de preparare adusă din perioada dinastiei Ming (China) și de ce in Japonia ceaiul verde înseamnă altceva decât in Europa.

Ceea ce este deja frumos povestit nu merită a fi nici parafrazat, nici povestit altfel. Îl voi chema în ajutorul meu pe domnul Okakura Kakuzo, un scriitor japonez cu studii în Statele Unite, care ne prezintă istoria ceaiului in „Cartea ceaiului” (The Book of Tea).

Haideți cu noi la o plimbare în jurul ceaiului!

A fost postat în: 2020-10-12 11:01:21