LIVRARE GRATUITĂ PENTRU COMENZILE PESTE 200 RON!

LIVRARE GRATUITĂ PENTRU COMENZILE PESTE 200 RON!

Home / Blog /

Proiectul Annapurna

Când o nouă plantatie de ceai ia nastere, este considerat a fi o ocazie rară și minunată. Din moment ce primii pași sunt întotdeauna cei mai grei, Demmers Teehaus a decis să sprijine plantatia de ceai “nou-născută” numită Lwang în Munții Annapurna din Nepal. Aflați mai multe despre Proiectul Annapurna – Demmers Teehaus.

Orasul mic Lwang este situat chiar la poalele munților Himalaya, la 1.500 de metri peste nivelul mării, aproape de munții înalţi de cca 7.000 de metri. Întreaga zonă este o rezervație naturală, menținuta de către stat si denumita ” Proiectul Annapurna – zona de conservare.” . Comunitatea din Lwang este formată din oameni denumiţi “Gurung”, şi existenţa lor este bazată pe agricultură, meșteșuguri și închirierea caselor simple.

Ceaiul are sens aici, deoarece Nepal este situat în aceeași zonă climatică ca si Darjeeling și, prin urmare, are aceleaşi condiții perfecte de creștere. Cultivarea de ceai este o artă “tânără” în această provincie, și nu respectă standardele tehnice ridicate, necesare pentru producerea de ceaiuri premium. Este nevoie de mai mult decât de o climă perfectă și de pasiune. Echipamentul adecvat asigură procesarea rapidă și ușoară al frunzelor de ceai în fabrică și, prin urmare, rezultă ceai de înaltă calitate! Pentru a sprijini comunitatea locală și pentru a ne bucura de ceaiuri din Nepal în viitor, DEMMERS TEEHAUS finanțează echipamentul necesar pentru fabrică.

16 familii sunt asociate cu fermierii locali sub denumirea “Producătorii Cooperativei de ceai din Annapurna “. Ei au inceput cultivarea ceaiului doar acum 7 ani. În aceasta zona, datorită numeroaselor pene de curent, a fost mai dificilă cultivarea. Adesea, frunzele proaspăt culese s-au stricat deoarece nu au putut fi procesate fără mașini. Această prima etapă a proiectului, este bazat pe finanţarea unui generator care asigură o producţie fluentă.

Primarul oraşului Hit Kaji Gurung are speranțe mari pentru fabrica de ceai, care ar putea produce încontinuu pentru primul sezon. În prezent, 10 kg de ceai sunt prelucrate zilnic, sub ochiul atent al meşterului de ceai Iman Gurung. DEMMERS TEEHAUS garantează achiziționarea regulată de ceaiuri la prețuri echitabile, ceea ce face posibil investițiile pe termen lung pentru cooperaţie.

Firma Demmers Teehaus o să sprijine această zonă, cat si fabrica de ceai pe termen lung și o să ajute oamenii cu inima caldă prin pasi mici, cum ar fi donarea unor panouri solare.

Faceţi si dumneavoastra parte din Proiectul Annapurna şi susţineţi zona aceasta prin cumpărarea de ceaiuri delicioase!

A fost postat în: 2020-10-12 10:42:20