Demmers Teehaus

Ceai pu-erh

 

CEAIUL PU-ERH

Pentru ceaiul pu-erh frunzele sunt culese manual de la copaci de ceai batrani sau din plantatii si sunt sortate, îndepartand frunzele rupte, vestede sau oxidate; sunt întinse în încaperi bine ventilate pentru a se ofili un pic înaintea urmatoarei etape: stoparea oxidarii prin prajirea în tavi. Acum frunzele sunt rulate fara a le rupe si întinse la soare pentru a se usca pana mai ramane nu mai multa umezeala decat este nevoie pentru ca frunzele sa nu se sfarame, apoi sunt sortate pe 10 categorii/ grade (sau chiar mai multe). Felul în care este prelucrat de acum înainte îl incadreaza in tipul sheng sau shu..

Pentru a obtine pu-erh de tip sheng (crud), frunzele sunt aburite, comprimate în forme diverse si depozitate în camere uscate, care permit o oxidare lenta. O seama de microorganisme participa la desavarsirea aromelor ceaiului pu-erh..

 

Ceaiul de tip shu este obtinut prin oxidarea fortata a frunzelor: acestea sunt întinse, stropite cu apa si lasate sa se oxideze de la cateva zile pana la o luna. Dupa oxidare urmeaza tratarea cu abur fierbinte si -la unele sortimente- presarea în forme.

 

Asteptãm cu drag comenzile Dvs. la urmãtoarele date de contact: Tel: 0752 228 764, Email: office@demmertea.ro.

 

Nu există produse care să se potrivească cu această selecţie