Demmers Teehaus

Ceai mate & honeybush

 

Ceai Mate

 

 

Ceaiul Mate este bautura nationala a Braziliei, raspandita in toata America de Sud, cunoscuta sub numele de potiunea magica a “indienilor Gurani” si “Yerba Mate”.

 

In tarile Amercii de Sud este bautura “socializarii”, pe cand in Europa este consumata in primul rand pentru efectul de a potoli senzatia de foame si pentru ca este un ceai energizat. Contine cofeina.

 

Se serveste dintr-un vas numit “bombacha”,”mate”, sau “cuia”, care este un dovleac scobit manual, foarte de frumos, unde se infuzeaza mate cu apa calda, nu fierbinte.

 

Se bea cu un pai numit “bombilla”, care foloseste si pe post de infuzor. Cel care pregateste bautura se numeste “cebador”, iar bautura trece pe rand pe la fiecare, mereu adaugand apa, pana cand infuzia nu mai are culoare si si-a pierdut toate substantele aromate si nutritive. Se obtine dintr-o specie de ilice, (Ilex paraguariensis), insa la origine acesta era preparat din arborele de coca, fara insa sa fie considerat ca drog.

 

Efectele benefice pe care le ofera ceaiul Mate: contine vitaminele A, C, E, B-1, iar din seria mineralelor: magneziu, calciu, fier, sodiu si potasiu, are proprietatea de a mari agilitatea mintii fara efecte secundare, ca nevrozele, palpitatile, sau tremuratul. Actioneaza ca un tonic, stimuland sistemul nervos, imbunatateste imunitatea organismului si capacitatea lui de a reactiona la diferite boli, bolile de inima au fost tratate sau prevenite prin folosirea Yerba Mate-ului, de asemnea creste cantitatea de oxigen destinata inimii; imbunatateste puterea de concentrare, scade gradul de agitatie si anxietate, mareste rezistenta la oboseala psihica.

 

Mate Green este sortimentul clasic, iar Mate Limone este aromatizat cu lamaita si coaja de lamaie.

 

 

Ceaiul Honeybush se obtine din frunzele tufei de Honeybush (Cyclopia sp.) care creste in Africa de Sud.Frunzele, tulpina si florile speciei Honeybush sunt folosite la prepararea unei infuzii dulci de ceai. Procesul de productie a ceaiului honeybush este similar cu cel al unui ceai obisnuit sau al ceaiului Rooibos. Planta este recoltata, uscata si fermentata. În timpul perioadei de fermentate, frunzele îsi schimba culoarea din verde în maro închis si capata o aroma dulce.

 

Demmers Teehaus foloseste Honeybush si pentru amestecurile create special pentru mame si bebelusi.

Asteptãm cu drag comenzile Dvs. la urmãtoarele date de contact: Tel: 0752 228 764, Email: office@demmertea.ro.

 

3 Produs(e)

per pagină

   

Setează direcţie descendentă

3 Produs(e)

per pagină

   

Setează direcţie descendentă