Demmers Teehaus

China White Monkey Pekoe -NOU!

Availability: În stoc

59,90 Lei

Scurtă descriere

Ceai alb chinezesc, se considera o raritate. Frunzele sunt lungi, usor spiralate si paroase.

Descriere produs

Ceai alb din China, provincia Fujian. Frunzele tinere si mugurii nedeschisi sunt procesate cu mare grija, exclusiv cu mana. Ceaiul care rezulta da nastere la o infuzie de culoare calda în ceasca, cu un gust proaspat si parfum dulce ca si parfumul florilor salbatice.

La prepararea ceaiului este indicat sa folositi apa de izvor sau apa filtrata, nu apa direct de la robinet, pentru a obtine o aroma cat mai apropiata de cea naturala. Niciodata nu se foloseste apa clocotita, ci la aproximativ 70-80 grade Celsius; cu cat temperatura este mai scazuta, cu atat mai bine se pastreaza aroma.

Timpul de infuzare este de 2 minute. Este indicat sa se puna o lingura mare de frunze de ceai intr-un ceainic de 450 ml, sa se toarne putina apa fierbinte peste ele, si sa se lase cateva secunde (15-20), pentru a se inmuia, si pentru a lasa aroma. Apoi se completeaza cu apa fierbinte, si se lasa la infuzat. Cand considerati ca este infuzat, indepartati frunzele de ceai, pentru a preveni aparitia gustului amarui.

In cazul in care doriti sa preparati mai multe infuzii, prima se lasa aproximativ doua minute, iar celelalate doua cate un minut fiecare.

Ceaiul alb contine mai putina cafeina (aproximativ 15mg/ceasca) decat ceaiul verde (aproximativ 20mg/ceasca) sau decat ceaiul negru (aproximativ 40mg/ceasca), studiile aratand ca are proprietati antivirale si antibacteriene superioare ceaiului verde. Deasemenea, efectul antioxidant este remarcabil.

Informaţii adiţionale

Cod produs 237
Ambalare 100g

Etichete produse

Folosiţi spaţii pentru a separa etichete. Folosiţi ghilimele simple (') pentru fraze.