Demmers Teehaus

Ceai negru

 

CEAIUL NEGRU -Ce inseamna abrevierile folosite in numele ceaiurilor?

 

OP (Orange Pekoe) inseamna o eticheta de calitate pentru ceai negru cu frunze intregi, de dimensiuni medii. Termenul de "Orange", cel mai probabil provine de la Casa Regala Olandeza de Orange-Nassau - "Oranje" inseamnand "Regal" in limba olandeza. "Pekoe" probabil este derivat din cuvantul chinezesc "Pak-ho", un termen care descrie mugurii de primavara al arbustului de ceai, care sunt acoperite cu o substanta fina, datorita caruia frunzele capata un aspect pufos.
FOP (Flowery Orange Pekoe) inseamna ceai negru de calitate inlata, care consta din frunze tinere si multe muguri.
GFOP (Golden Flowery Orange Pekoe) inseamna ceai de prima calitate cu muguri usor aurii.
TGFOP (Tippy Golden Flowery Orange Pekoe) inseamna ceai negru alcatuit din muguri fine inproportie foarte mare.
FTGFOP (Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe) inseamna ceai negru selectat cu grija, alcatuit din frunze fine, ultra-delicate si uniforme si cu cea mai inalta proportie de muguri in compozitia lui.
Numarul 1, urmand literele de clasificare inseamna calitatea cea mai inalta dintr-o categorie de ceai.
BOP (Broken Orange Pekoe) inseamna un ceai alcatuit din frunze care s-au spart in procesul de rulare (broken=spart). De obicei litera B in numele de clasificarea frunzelor de ceai se refera la ceai spart, insemnand un ceai din frunze sparte..
Prima recoltare a ceaiului (First Flush) incepe în a patra saptamana a lunii martie si continua pana la sfarsitul lunii aprilie.Frunzele sunt verzi galbui, deschise la culoare, avand un gust delicat, cu gust si aroma subtila.
A doua recolta (Second Flush) incepe în a doua saptamana a lunii mai si dureaza pana în ultima saptamana din iulie. În recolta doua frunzele castiga mai multa putere si prezinta principalele caracteristici ale ceaiului, în contrast cu prima recolta de ceai care este mai blanda. Unii experti afirma ca cel mai bun ceai se face din al doilea recolta..

 

Asteptãm cu drag comenzile Dvs. la urmãtoarele date de contact: Tel: 0752 228 764, Email: office@demmertea.ro.

 

Produse 1 până la 5 din 56 total

per pagină
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

   

Setează direcţie descendentă
 1. Assam BPS TYP Typhoo

  Assam CTC TYP "Typhoo"

  21,90 Lei

  Ceai negru din India de tip CTC (zdrobire, sfasiere si încretire). Unul dintre cele mai rafinate ceaiuri din regiunea Assam. Foarte puternic, gustos cu zahar si lapte.

  Află mai mult
 2. Assam Gentlemen's Tea FTGFOP

  Assam Gentlemen's Tea FTGFOP

  35,90 Lei

  Recolta de pe plantatii de cea mai buna calitate. Assam plin, condimentat, cu gust clasic, persistent. Un ceai originar din India. Află mai mult
 3. Assam Goldtips TGFOP

  Assam Goldtips TGFOP

  24,90 Lei

  Un amestec deosebit de ceaiuri negre din Assam, cu frunze frumoase si netede, cu varfuri aurii. Infuzie relativ usoara, fara a pierde caracteristicile unui Assam bun. Află mai mult
 4. Darjeeling Second Flush TGFOP

  Darjeeling Second Flush TGFOP

  34,90 Lei

  Un ceai plin, tipic, din a doua culegere. Are o usoara aroma de muscadel. Originar din India. Află mai mult
 5. BIO Nilgiri Fop Oothu Fairtrade

  BIO Nilgiri Oothu FOP Fairtrade

  25,50 Lei

  Ceai proaspat, armonic din regiunea Nilgiri din India de Sud. Provine din gradini situate la 2000 metri altitudine. Recolta controlata strict biologic.
  Află mai mult

Produse 1 până la 5 din 56 total

per pagină
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

   

Setează direcţie descendentă