Demmers Teehaus

Indian Traditional Chai

Availability: În stoc

29,00 Lei

Scurtă descriere

Un ceai negru, fin, complet. Are caracteristicile tipice ale ceaiurilor din regiunile muntoase.

Ceylon din gradina de ceai din zona muntoasa a Sri Lankai, cu unul dintre cele mai cunoscute gradatii Orange ”Pekoe.” Se obtine o infuzie completa si fina, cu caracterul tipic al unui High Grown.

Descriere produs

Mod de preparare:
Intr-un ceainic preincalzit punem 2 lingurite de ceai (aprox. 4 g) turnand apoi 400 ml apa fierbinte peste. In cazul ceaiurilor negre temperatura apei trebuie sa fie de aprox. 90-95 grade Celsius. (temperatura optima se obtine daca lasati apa la racit 1-2 minute si apoi introduceti in ceainic).

Timp de infuzare recomandat: 3 minute.
Daca ceaiul se lasa mai mult timp la infuzat decat cel recomandat, devine foarte amar, de nebaut.
A se pastra la intuneric, intr-un loc uscat si rece, inchis ermetic.

Abrevieri:
OP (Orange Pekoe) inseamna o eticheta de calitate pentru ceai negru cu frunze intregi, de dimensiuni medii. Termenul de "Orange", cel mai probabil provine de la Casa Regala Olandeza de Orange-Nassau - "Oranje" inseamnand "Regal" in limba olandeza. "Pekoe" probabil este derivat din cuvantul chinezesc "Pak-ho", un termen care descrie mugurii de primavara al arbustului de ceai, care sunt acoperite cu o substanta fina, datorita caruia frunzele capata un aspect pufos.
FOP (Flowery Orange Pekoe) inseamna ceai negru de calitate inlata, care consta din frunze tinere si multe muguri.
GFOP (Golden Flowery Orange Pekoe) inseamna ceai de prima calitate cu muguri usor aurii.
TGFOP (Tippy Golden Flowery Orange Pekoe) inseamna ceai negru alcatuit din muguri fine inproportie foarte mare.
FTGFOP (Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe) inseamna ceai negru selectat cu grija, alcatuit din frunze fine, ultra-delicate si uniforme si cu cea mai inalta proportie de muguri in compozitia lui.
Numarul 1, urmand literele de clasificare inseamna calitatea cea mai inalta dintr-o categorie de ceai.
BOP (Broken Orange Pekoe) inseamna un ceai alcatuit din frunze care s-au spart in procesul de rulare (broken=spart). De obicei litera B in numele de clasificarea frunzelor de ceai se refera la ceai spart, insemnand un ceai alcatuit din frunze sparte.

Informaţii adiţionale

Cod produs O2285
Ambalare 100 g

Etichete produse

Folosiţi spaţii pentru a separa etichete. Folosiţi ghilimele simple (') pentru fraze.